Академија за UX/UI Дизајн

calendar icon

Февруари 2021

clock icon

5 месеци

Што ќе научиш?

UX/UI дизајнот е една од најбараните професии за изминатата 2020! Затоа сега е вистински момент да започнеш да размислуваш како problem-solver, да креираш персони и дијаграми и да бидеш архитект на корисничкиот дизајн. Ова е кариерата која од секогаш си ја посакувал.

 

Во оваа академија ќе научиш се што е потребно да знае и да поседува еден UX/UI дизајнер. За оваа академија го користиме концептот learn-by-doing. Тоа значи дека преку интензивна обука од 20 недели, нашиот инструктор Димитар ќе те води низ модулите со домашни задачи, збогатени со теорија и напоредна изработка на реалниот проект. Разгледај што се ќе се учи на академијата:
 

Модули

1

Вовед во UX

- Запознавање

- Aгенда и цел на програмата

- Што е UX

- UX дизајн како наука и професија

- Домашна задача (после секој блок часови)

2

Подготовка и план на проект

- Идеjа, бизнис модел

- Визија и цел

- Information architecture

3

Корисничко истражување (проект, прв дел)

- Вовед - Корисници, емпатија и персони

- Механизми за истражување

- Анализа на пазар и конкуренти

- Анкети, фокус групи, интервјуа

- Кориснички и технички лимитации

- Анализа и валидација на резултати

- Развој на персони

- Кориснички уреди и системи

- Совети и насоки за реална работна околина

- Домашна задача (после секој блок часови)

4

UX дизајн (проект, втор дел)

- Запознавање со Adobe XD

- Вовед во user flow, wireflow, low-high fidelity mockups, prototyping

- Изработка на user flows и wire flows

- Вовед во Кориснички интерфејси и компоненти

- Вовед во responsive design

- Typography

- ADA compliance, WCAG

- UX and UI best-practices

- Изработка на UI kit

- Изработка на визуелен дизајн (mobile, desktop)

- Изработка на кликабилен прототип

- Валидација и ревизија на дизајн

- Совети и насоки за реална работна околина

- Домашна задача (после секој блок часови)

5

Завршен дел

- Совети и насоки за реална работна околина

- Soft skills, изработка на презентација

- Презентирање и анализа на изработените проекти од секој студент

Завршен Сертификат

Сертификатот за завршена академија содржи детално објаснување на академијата и вештините кои се стекнати. Исто така со самиот сертификат се зачленуваш во Rework заедницата и добиваш пристап до сите настани организирани од Rework и попуст за курсевите и академиите.

Можни работни позиции

  • UI Дизајнер
  • UX Дизајнер
  • UX Архитект
  • Визуелен Дизајнер
  • Продукт Дизајнер

Клучни информации

Времетраење: 5 месеци

Започнувa: Февруари 2021

Број на часови: 80

Локација: Козара 4, 1000 Скопје

Контакт: +389 70 399 009

Инструктор

images

Димитар Митрески

UX

Димитар се занимава со UX и UI повеќе од 10 години. Има работено како UX дизајнер, инженер и девелопер за многу домашни реномирани компании како и за странски клиенти. 
Во овој момент е Senior Product Designer во H4 и тука е да го посвети целосното свое знаење и искуство на курсот и академијата за UX.

Аплицирај до

Февруари 2021

Цена

900 €

*Можност за плаќање на 9 рати без камата

Rework заедница

Сметате дека имате некоја интересна тема која би сакале да ја презентирате на некој од Rework настаните или имате потенцијал и желба да станете инструктор?

+389 70 399 009