Новости

Rework е центар за практични едукативни програми од областа на програмирање, дизајн и дигитален маркетинг.

Преку Rework Company, тимот на СиТ Македонија помина низ обука за React и научи целосно нова технологија.

Ако се прашуваш како изгледаат нашите custom-tailored обуки за компании прочитај ја приказната за Александар кој реши на себе и својот тим да му овозможи надоградување на вештините и неверојатен прогрес.

Дигитален маркетинг. На што се однесува и кои се неговите главни предности?

Сигурно веќе си се сретнал со поимот дигитален маркетинг во многу наврати, но дали знаеш на што точно се однесува? На кој начин се разликува од традиционалниот и зошто е must have буквално за секој бизнис во 21 век? Еве еден краток вовед во формите на дигиталниот маркетинг и неговите главни предности.

Зошто најголемите компании го користат WordPress и кои се предностите на истиот?

Една од вообичаените забуни за WordPress е дека бидејќи е open-source, можеби не е доволно добар за големите и светски-познатите брендови. Но сепак постои голем број на познати имиња кои го користат WordPress за своите страници.

Примена на вештините од Курсот за Односи со Јавност!

Од појавата на првите пештерски цртежи како најрани форми на комуникација, сè до ерата на дигиталните медиуми и прифаќање на виртуелната реалност. ПР-от денес е доста привлечна професија, која ја наоѓа својата примена речиси во секој сектор.

Што е контент маркетинг и зошто е важен во дигиталната стратегија?

Content marketing. Посебна дисциплина во дигиталниот маркетинг, фокусирана на создавање и дистрибуција на вредна, релевантна и конзистентна содржина, насочена кон таргетирана публика. Често применувана со цел да се постигне одредена цел, како привлекување внимание, зголемување на свеста за брендот, поттикнување на повисок степен на ангажман и градење односи со клиентите.

InDesign vs. Illustrator

Доколку размислуваш да влезеш во светот на дизајнот, биди сигурен дека знаеш како ефикасно да ги користиш овие две моќни алатки. Разбирањето на нивните суптилни разлики ќе ти овозможи да создадеш силни проекти. Прочитај повеќе на линкот подолу и дознај ги разликите помеѓу овие две алатки и што секоја од нив прави најдобро:

Пижами за на работа!

Фриленсинг. Се чини како кариера од соништата, нели? Без шеф, без распоред и канцеларија, само вие и вашите правила. Иако дел од тоа е вистина, во позадина има многу повеќе. Како и сè во животот, и oваа работа има свои позитивни и негативни страни, предности и недостатоци. Денес ќе се фокусираме на предностите, бидејќи со новонастанатите околности ги има сè повеќе и повеќе.

Која е разликата помеѓу корпоративни комуникации и ПР?

Corporate communication vs. PR Што се корпоративни комуникации? Што се односи со јавност? Дали станува збор за иста функција? Дали односите со јавност се дел од корпоративните комуникации? Прочитај повеќе на линкот подолу и дознај корисни информации кои ќе ти помогнат во совладување на твоите комуникациски способности:

Која е разликата? | Facebook Ads vs. LinkedIn Ads

Facebook Ads vs. LinkedIn Ads Дали ја знаеш разликата помеѓу овие две платформи и како да ја одбереш соодветната за твојата следна дигитална кампања? Прочитај повеќе на линкот подолу и дознај корисни совети кои ќе ти помогнат во усовршување на твоите маркетинг вештини

Tips and Tricks за одлично CV!

Составувањето на CV и опишувањето на своите квалитети e предизвик особено кога го изработуваш непосредно пред да аплицираш. Исцрпувачка е задачата да составиш документ преку кој некој треба да те процени тебе и твоите долгогодишни достигнувања од само една до две страни. За среќа, вистината е дека не постои совршено CV. Денес, пребарувајќи на интернет можеш да дојдеш до многубројни совети кои ќе ти помогнат во совладување на вештината. Прочитај подолу неколку tips and tricks во однос на тоа како подобро да го склопиш твоето CV и нека ти послужат како водич при следната апликација за работа.

Зошто да учиш дигитални вештини?!

Патот да го работиш тоа што го сакаш и тоа што финансиски ќе те награди е лесен. Почни веднаш  да ги учиш дигиталните вештини и да се стекнуваш со нови квалификации кои се во тек со дигиталната ера во која живееме. Храбро зачекори во едукација и надгради се за да можеш да ги зграпчиш придобивките на дигиталниот свет и го обезбедиш својот успех на долг рок.