| FB + Instagram | Платено рекламирање на социјални медиуми

calendar icon

21.01.2021

clock icon

4 недели

images
Маркетинг Специјалист
 • Курс
 • За инструкторот

Рекламирање/таргетирање преку социјални медиуми/мрежи е рекламирање преку кое прецизно се стига до крајните корисници на платформите. Демографските информации за корисниците кои ги имаат социјалните медиуми се исклучително релевантни во поглед на поставување и пласирање на рекламите. Стекни ги потребните вештини за рекламирање, развивање кампањи и креирање посебни публики преку напредните техники и алатки на FB+Instagram.

Сертификатот за завршен курс содржи детално објаснување на курсот и вештини кои се стекнати. Истотака со самиот сертификат се зачленуваш во Rework заедницата и добиваш пристап до сите настани организирани од Rework и попуст за курсевите и академиите.

 • Вовед
 • Зошто Facebook Реклами
 • Креирање на Facebook Бизнис Менаџер
 • Структура на рекламите
 • Кампањи
 • Ad Set (Рекламни Сетови)
 • Ads (Реклами)
 • Избор на правата цел на кампањата
 • Избор на правата публика
 • Избор/Креирање на правата креатива
 • Формати, таргетирање, содржина и контекст
 • Мерење и оптимизација
 • A/Б тестирање
 • Напредни стратегии за таргетирање
 • Посебна публика
 • Lookalikes (Слична Публика)
 • Динамични реклами
 • Facebook Pixel
 • Facebook Sales funnel ad –како вашите Facebook реклами да водат до продажба
 • Хонорарен Маркетер (freelence)
 • Маркетинг специјалист
 • Маркетинг на Социјални Мрежи
 • PPC Маркетер
 • Маркетинг Асистент
 • Eксперт за Социјални Мрежи
 
 
Online course

Времетраење: 4 недели

Курсот ќе започне на: 21 January 2021

Број на часови: 16

Локација: Козара 4, 1000 Скопје

Контакт: +389 70 399 009

Мери Шешо е раководител на одделот за дигитални услуги во McCann Skopje, една од најголемите маркетинг агенции во Македонија и дел од McCann светската водечка мрежа на рекламни агенции. Дипломарана на e-business департманот и магистер по маркетинг, Мери има над 10 години искуство во дигиталниот маркетинг и 3 години како предавач по различни предмети во склоп на повеќе академии и програми за Дигитален маркетинг.

Во слободно време, вљубеник во адверајзингот, инстаграмење, трчање, скијање и готвење/дегустирање.

Rework заедница

Сметате дека имате некоја интересна тема која би сакале да ја презентирате на некој од Rework настаните или имате потенцијал и желба да станете инструктор?

+389 70 399 009