| FB + Instagram | Платено рекламирање на социјални медиуми

4 недели

Мери Шешо
Маркетинг Специјалист
 • Курс
 • За инструкторот

Рекламирање/таргетирање преку социјални медиуми/мрежи е рекламирање преку кое прецизно се стига до крајните корисници на платформите. Демографските информации за корисниците кои ги имаат социјалните медиуми се исклучително релевантни во поглед на поставување и пласирање на рекламите. Стекни ги потребните вештини за рекламирање, развивање кампањи и креирање посебни публики преку напредните техники и алатки на FB+Instagram.

Сертификатот за завршен курс содржи детално објаснување на курсот и вештини кои се стекнати. Истотака со самиот сертификат се зачленуваш во Rework заедницата и добиваш пристап до сите настани организирани од Rework и попуст за курсевите и академиите.

 • Вовед
 • Зошто Facebook Реклами
 • Креирање на Facebook Бизнис Менаџер
 • Структура на рекламите
 • Кампањи
 • Ad Set (Рекламни Сетови)
 • Ads (Реклами)
 • Избор на правата цел на кампањата
 • Избор на правата публика
 • Избор/Креирање на правата креатива
 • Формати, таргетирање, содржина и контекст
 • Мерење и оптимизација
 • A/Б тестирање
 • Напредни стратегии за таргетирање
 • Посебна публика
 • Lookalikes (Слична Публика)
 • Динамични реклами
 • Facebook Pixel
 • Facebook Sales funnel ad –како вашите Facebook реклами да водат до продажба
 • Хонорарен Маркетер (freelence)
 • Маркетинг специјалист
 • Маркетинг на Социјални Мрежи
 • PPC Маркетер
 • Маркетинг Асистент
 • Eксперт за Социјални Мрежи
 
 
Online course

Времетраење: 4 недели

Број на часови: 16

Локација: Козара 4, 1000 Скопје

Контакт: +389 70 399 009

Мери Шешо е раководител на одделот за дигитални услуги во McCann Skopje, една од најголемите маркетинг агенции во Македонија и дел од McCann светската водечка мрежа на рекламни агенции. Дипломарана на e-business департманот и магистер по маркетинг, Мери има над 10 години искуство во дигиталниот маркетинг и 3 години како предавач по различни предмети во склоп на повеќе академии и програми за Дигитален маркетинг.

Во слободно време, вљубеник во адверајзингот, инстаграмење, трчање, скијање и готвење/дегустирање.

Едукативни партнер компании

Genera Development LLC Industry Service Tocka.mk Perpetuum mobile Bellina
Rework заедница

Сметате дека имате некоја интересна тема која би сакале да ја презентирате на некој од Rework настаните или имате потенцијал и желба да станете инструктор?

+389 70 399 009