| Google Ads | Курс за Google Рекламирање

3 недели

Слободан Јаќоски
е-Маркетинг Менаџер
 • Курс
 • За инструкторот

Рекламирање/таргетирање преку Google Ads со најголем фокус на Google Search Ads: најмоќната алатка за огласување на потенцијалните клиенти во напредна фаза на куповниот процес. Google Display Ads и Smart Campaigns. Стекни ги потребните вештини за создавање на листи на клучни зборови, рекламирање, развивање кампањи и следење на нивниот прогрес.

Сертификатот за завршен курс содржи детално објаснување на курсот и вештини кои се стекнати. Истотака со самиот сертификат се зачленуваш во Rework заедницата и добиваш пристап до сите настани организирани од Rework и попуст за курсевите и академиите.

 • Разлика помеѓу платеното и органското пребарување/рекламирање
 • Кои се предностите на рекламирањето преку Google Ads
 • Како функционира системот на рангирање на рекламите
 • Запознавање со интерфејсот на Ads - структура, менија, опции
 • Избор на типот на кампања во согласност со целите и потребите
 • Креирање на search кампања во Google Ads
 • Употреба на клучни зборови – keywords за таргетирање
 • Најдобри практики за креирање/пишување на реклама
 • Практична работа на креирање на реклами и кампањи
 • Бидови и буџетирање на кампањите (и клучните зборови)
 • Мерење на резултатите од кампањите и поединечните реклами
 • Автоматизирани bidding стратегии
 • Google Display Ads и Smart Campaigns
 • Конверзии и интеграција со Google Analytics
 • Marketing Analyst
 • Marketing Coordinator
 • Campaign Manager
 • PPC Маркетер
 • Маркетинг Асистент
 • Web & Marketing Specialist
 
Online course

Времетраење: 3 недели

Број на часови: 12

Локација: Козара 4, 1000 Скопје

Контакт: +389 70 399 009

Слободан Јаќоски е е-менаџер во IWM Network / Glitch Agency, пионерска дигитална маркетинг агенција во Македонија со клиенти ширум светот (Македонија, САД, Швајцарија, Хрватска, Србија...). Дипломиран е на Економскиот факултет на отсекот маркетинг, а магистриран на Европскиот универзитет каде што бил асистент по маркетинг предмети. Слободан има над 10 години искуство во Google Ads работејќи во хиперкомпетитивни пазари (Њујорк, Калифорнија) и бизниси (здравство, финансии).

Предавач е по Google Ads. Во слободно време, уредува на Википедија, ужива во филмови, книги и стрипови, како и дегустирање на крафт пива.

Едукативни партнер компании

Genera Development LLC Industry Service Tocka.mk Perpetuum mobile Bellina
Rework заедница

Сметате дека имате некоја интересна тема која би сакале да ја презентирате на некој од Rework настаните или имате потенцијал и желба да станете инструктор?

+389 70 399 009