| FB + Instagram | Платено рекламирање на социјални медиуми + | Content Marketing | Пишување содржини за социјални медиуми

20.05.2021

8 недели

Мери Шешо
Маркетинг Специјалист
Јован Димитров
Маркетер
 • Курс
 • Мери Шешо
 • Јован Димитров

Content Маркетинг - стратегиски маркетинг пристап кој главно се фокусира на креирање и дистрибуција на релевантна, вредна и конзистента содржина со намера да привлече и задржи одредена публика односно да придонесе потенцијални купувачи или клиенти.

 • Зголемување на свеста на брендот
 • Едуцирање на сегашните и потенцијални клиенти околу одреден производ или услуга
 • Градење на однос со клиентите кој воедно резултира со зголемена лојалност кон брендот
 • Создавање понуда која ќе претстави решение за проблемите или предизвиците на вашите клиенти
 • Создавање чувство за заедница околу одреден бренд
 • Креирање на кохерентен и адекватен начин на визуелна и текстуална комуникација со клиентите
 • Зголемување на интеракцијата а притоа и релевантноста на брендот

На листата на релевантни медиуми во денешно време – Content маркетингот ги надминува рекламите на сите традиционални канали, вклучувајќи ТВ, радио, билборди, весници и списанија.

 

Тоа претставува доволно голем фактор кој дава предзнак за растот и прогресот кој дигиталниот content маркетинг го доживува уште поголема експанзија и претставува „лицето“ на фирмата или брендот.Во овој курс освен што ќе разговараме за некои маркетинг фундаменти ќе научиме и преку реални проекти како да креираме содржина создадена за нашите потенцијални клиенти.

 

 

Сертификатот за завршен курс содржи детално објаснување на курсот и вештини кои се стекнати. Истотака со самиот сертификат се зачленуваш во Rework заедницата и добиваш пристап до сите настани организирани од Rework и попуст за курсевите и академиите.

 • Вовед во маркетинг
 • Маркетинг стратегија
 • Маркетинг инка / Buyer Persona
 • Канали и платформи (Content & Context)
 • Вовед во Content Marketing
 • Copywriting / Content Writing  
 • Тон на кампањата
 • Content Маркетинг Стратегија
 • Content што дава резултати
 • Content за различни канали
 • Пишување содржини и SEO
 • Најдобри пракси
 • Работа на проект
 • Решавање на проблеми
 • Facebook Insights
 • Twitter Analytics
 • Google Analytics 
 • Google My Business
 • Marketing Specialist
 • Marketing Consultant
 • Content Creator
 • Media Expert

 

Рекламирање/таргетирање преку социјални медиуми/мрежи е рекламирање преку кое прецизно се стига до крајните корисници на платформите. Демографските информации за корисниците кои ги имаат социјалните медиуми се исклучително релевантни во поглед на поставување и пласирање на рекламите. Стекни ги потребните вештини за рекламирање, развивање кампањи и креирање посебни публики преку напредните техники и алатки на FB+Instagram.

Сертификатот за завршен курс содржи детално објаснување на курсот и вештини кои се стекнати. Истотака со самиот сертификат се зачленуваш во Rework заедницата и добиваш пристап до сите настани организирани од Rework и попуст за курсевите и академиите.

 • Вовед
 • Зошто Facebook Реклами
 • Креирање на Facebook Бизнис Менаџер
 • Структура на рекламите
 • Кампањи
 • Ad Set (Рекламни Сетови)
 • Ads (Реклами)
 • Избор на правата цел на кампањата
 • Избор на правата публика
 • Избор/Креирање на правата креатива
 • Формати, таргетирање, содржина и контекст
 • Мерење и оптимизација
 • A/Б тестирање
 • Напредни стратегии за таргетирање
 • Посебна публика
 • Lookalikes (Слична Публика)
 • Динамични реклами
 • Facebook Pixel
 • Facebook Sales funnel ad –како вашите Facebook реклами да водат до продажба
 • Хонорарен Маркетер (freelence)
 • Маркетинг специјалист
 • Маркетинг на Социјални Мрежи
 • PPC Маркетер
 • Маркетинг Асистент
 • Eксперт за Социјални Мрежи
 
 
Online course

Времетраење: 8 недели

Курсот ќе започне на: 20 May 2021

Број на часови: 32

Локација: Козара 4, 1000 Скопје

Контакт: +389 70 399 009

Мери Шешо е раководител на одделот за дигитални услуги во McCann Skopje, една од најголемите маркетинг агенции во Македонија и дел од McCann светската водечка мрежа на рекламни агенции. Дипломарана на e-business департманот и магистер по маркетинг, Мери има над 10 години искуство во дигиталниот маркетинг и 3 години како предавач по различни предмети во склоп на повеќе академии и програми за Дигитален маркетинг.

Во слободно време, вљубеник во адверајзингот, инстаграмење, трчање, скијање и готвење/дегустирање.

Јован Димитров ака Ј Бургунди е маркетер со долгогодишно искуство . Освен долгогодишното корпоративно искуство во НЛБ Банка, Јован исто така е основач на стартапот Rent a bike Skopje, регионален организатор на ТEDxSkopje, креатор на БЛОГИРАМЕ и Твитер Награди. Во животот сака 4 работи:

 

1. Да поправа точаци
2. Луѓе што го тераат да гугла
4. Да пишува неточни листи

Едукативни партнер компании

Genera Development LLC Industry Service Tocka.mk Perpetuum mobile Bellina
Rework заедница

Сметате дека имате некоја интересна тема која би сакале да ја презентирате на некој од Rework настаните или имате потенцијал и желба да станете инструктор?

+389 70 399 009