| Career | Пишување на CV и мотивациско писмо на англиски јазик

01.11.2021

2 недели

Ивана Радиноска
Пишување на кратка биографија на англиски јазик и Пишување на мотивациско писмо на англиски јазик
 • Курс
 • За инструкторот

Обука која се состои од две работилници:

1. Пишување на кратка биографија на англиски јазик

2. Пишување на мотивациско писмо на англиски јазик

 

Оваа обука како фокус ќе го обработува начинот на кој се пишува кратка биографија и мотивациско писмо на англиски јазик со цел на најдобар начин да го отслика вашиот професионален профил, како и корисни и практични алатки како истите да се прилагодат во зависност од тоа за каква работна позиција аплицирате.

Сертификатот за завршен курс содржи детално објаснување на курсот и вештини кои се стекнати. Исто така со самиот сертификат се зачленуваш во Rework заедницата и добиваш пристап до сите настани организирани од Rework и попуст за курсевите и академиите.

 • Што е кратка биографија?
 • Што треба да опфати една кратка биографија?
 • Кој формат да се одбере?
 • Насоки околу форматирањето
 • Насоки околу изборот на привлечни и моќни зборови и фрази
 • Што треба да не вклучувате во кратката биографија
 • Што е она што ја прави вашата кратка биографија успешна?
 • Чести грешки во пишување на кратката биографија
 • Практично пишување на кратка биографија и коментари на направената задача
 • Што е мотивациско писмо и зошто е важно?
 • Најчести формати и структура на мотивациско писмо
 • Преглед на најважните делови преку презентирање на примери
 • Клучни прашања за секој дел од писмото
 • Листа на достигнувања и нивната улога и важност
 • Сумативно за способностите и вешините
 • Етички и лични вредности
 • Презентација на успешни мотивациски писма и нивна разработка
 • Зборови кои се важни и нивна употреба во примери
 • ќе можете полесно да одберете која формат да го користите
 • ќе научете како да ги зголемите шансите за вработување преку користење на зборови и фрази кои привлекуваат интерес
 • како поуспешно да ги одбегнете грешките
 • ќе заштедите време при прилагодувањето на содржината на кратката биографија во зависност од работната позиција за која аплицирате
 
Online course

Времетраење: 2 недели

Курсот ќе започне на: 01 November 2021

Број на часови: 8

Локација: Козара 4, 1000 Скопје

Контакт: +389 70 399 009  |  +389 78 333 243

Ивана Радиноска има повеќегодишно искуство на проекти како експерт за англиски јазик, преведувач, толкувач и професор. Како специјалност го има Деловниот англиски јазик, како и англиски јазик за различни професионални дејности. Моментално работи како професор по англиски јазик во средното медицинско училиште, но и со реномирани компании со цел подобрување на комуникацијата на англиски јазик


Едукативни партнер компании

Genera Development LLC Industry Service Tocka.mk Perpetuum mobile Natura Therapy
Rework заедница

Сметате дека имате некоја интересна тема која би сакале да ја презентирате на некој од Rework настаните или имате потенцијал и желба да станете инструктор?

+389 70 399 009
+389 78 333 243