| Adobe Illustrator | Почетен курс за графички дизајн

4 недели

Дани Јанев
Графички Дизајнер
 • Курс
 • За инструкторот

Во овој курс ќе ги научиш Oсновите на Илустратор, што е вектор и како од едноставни геометриски форми до подготовка за печат или веб. Снаоѓање низ интерфејсот и најкористените алатки. Како се презентира и „брани“ графички дизајн. На овој курс се добредојдени почетници но и они што сакаат да научат нешто повеќе. Преку предавањата кои ќе се одржуваат 3 пати неделно и изработката на домашни задачи за краток период ќе научиш да го навигираш програмот Illustrator и самостојно да дизајнираш.

Сертификатот за завршен курс содржи детално објаснување на курсот и вештини кои се стекнати. Истотака со самиот сертификат се зачленуваш во Rework заедницата и добиваш пристап до сите настани организирани од Rework и попуст за курсевите и академиите.

 • Околината на Илустратор
 • Bezier curves и цртање основни геометриски форми
 • Патерни / текстури / симболи
 • Типографија
 • Бои и композиција
 • Фотографија и tracing
 • Лого / Постер
 • Дизајн на FB story + banner
 • Сопствено CV/Портфолио
 • Презентација пред клиент
 • Финален проект (подготовка и презентација)
 • Графички дизајнер
 • Social media дизајнер
 • Илустратор
 • Лого дизајнер
 • Web дизајнер
 
 
Online course

Времетраење: 4 недели

Број на часови: 24

Локација: Козара 4, 1000 Скопје

Контакт: +389 70 399 009

Дани Јанев го знаеме како графички и веб дизајнер повеќе од 15 години. Низ неговата професионална кариера има работено за реномирани маркетинг агенции, фриленс и за разни светски познати клиенти. Тој не застанува да истражува, да се надоградува и да создава. Омилени му се типографијата, калиграфијата и дизајнирање на фонтови, но најмногу лого дизајнот. Неговото знаење ќе го сподели со студентите на rework на Академијата за Графички Дизајн и на курсевите за Illustrator и Photoshop.

 

 

 

 

Едукативни партнер компании

Genera Development LLC Industry Service Tocka.mk Perpetuum mobile Bellina
Rework заедница

Сметате дека имате некоја интересна тема која би сакале да ја презентирате на некој од Rework настаните или имате потенцијал и желба да станете инструктор?

+389 70 399 009