| FB + Instagram | Платено рекламирање на социјални медиуми

calendar icon

01/12/ 2020

clock icon

3 недели

images
Дигитален Маркетер
 • Курс
 • За инструкторот

Рекламирање/таргетирање преку социјални медиуми/мрежи е рекламирање преку кое прецизно се стига до крајните корисници на платформите. Демографските информации за корисниците кои ги имаат социјалните медиуми се исклучително релевантни во поглед на поставување и пласирање на рекламите. Стекни ги потребните вештини за рекламирање, развивање кампањи и креирање посебни публики преку напредните техники и алатки на FB+Instagram.

Сертификатот за завршен курс содржи детално објаснување на курсот и вештини кои се стекнати. Истотака со самиот сертификат се зачленуваш во Rework заедницата и добиваш пристап до сите настани организирани од Rework и попуст за курсевите и академиите.

 • Вовед
 • Зошто Facebook Реклами
 • Креирање на Facebook Бизнис Менаџер
 • Вовед во Facebook Pixel
 • Структура на рекламите
 • Кампањи
 • Ad Set (Рекламни Сетови)
 • Ads (Реклами)
 • Избор на правата цел на кампањата
 • Избор на правата публика
 • Избор/Креирање на правата креатива
 • Мерење и оптимизација
 • Што е следно
 • Напредни стратегии за таргетирање
 • Посебна публика
 • Lookalikes (Слична Публика)
 • Динамични реклами
 • Хонорарен Маркетер (freelence)
 • Маркетинг специјалист
 • Маркетинг на Социјални Мрежи
 • PPC Маркетер
 • Маркетинг Асистент
 • Eксперт за Социјални Мрежи
 
 
Online course

Времетраење: 3 недели

Курсот ќе започне на: 01 December 2020

Број на часови: 12

Локација: Козара 4, 1000 Скопје

Контакт: +389 70 399 009


Дино се занимава со платено рекламирање на социјални медиуми веќе 10 години од кои 7 професионално. Тој неколку години држи обуки за Facebook како платформа за платено рекламирање, а неговите студенти по завршувањето знаат самостојно да лансираат кампања според производот без никакво претходно искуство.
На предавањата на Дино ќе можете да се запознаете со дигиталниот маркетинг и да научите колку многу можности нуди дигиталниот наспроти традиционалниот маркетинг.


Rework заедница

Сметате дека имате некоја интересна тема која би сакале да ја презентирате на некој од Rework настаните или имате потенцијал и желба да станете инструктор?

+389 70 399 009